Un nou masacru in Siria

Scris de

La zece zile de la masacrul din Houla, unde au fost ucise 108 persoane, dintre care 49 de copii, Siria s-a confruntat inca o data cu un atac violent, de data aceasta in regiunea Hama. In urma bombardarii localitatilor al-Koubeir si Maarzaf, si-au pierdut viata 87 de persoane, femei si copii. Ca urmare a evenimentelor, Consiliul National Sirian(CNS), principala coalitie de opozitie, a denuntat un nou « masacru savarsit de fortele regimului ».

Purtatorul de cuvant al CNS, Mohammed Sermini, a facut un apel catre observatorii internationali insarcinati cu supravegherea incetarii focului, pentru a evalua situatia.

Duminica trecuta, presedintele sirian Bachar al-Assad a negat orice implicare a regimului sirian in primul masacru de la Houla, interventia sa fiind determinata de declaratia unui responsabil al ONU care acuza fortele pro-regim.

Cel de-al doilea masacru s-a produs in ziua in care 16 tari, printre care si Statele Unite, s-au reunit la Istanbul pentru a incerca sa opreasca violenteledin Siria si sa-l convinga pe presedintele sirian sa demisioneze. Ministrul de Externe francez, Laurent Fabius s-a declarat sceptic in ceea ce priveste intentiile presedintelui Assad de a pune capat violentelor.

Din cauza gravitatii situatiei, Liga Araba a cerut aplicarea capitolului VII al Cartei Natiunilor Unite, care permite interventia ONU cu scopul de a pune capat violentelor din Siria. Statele Unite s-au aratat dispuse sa sustina aceasta interventie si au cerut organizarea imediata a intalnirii de la Istanbul, reuniune care a interzis prezenta presei.

 

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Plus216

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.