60 de membri Al-Qaeda au evadat dintr-o inchisoare din Yemen

Scris de

Peste 60 de membri ai organizatiei Al-Qaeda au evadat dintr-o inchisoare din Yemen.

Cei 62 de detinuti au reusit sa evadeze printr-un tunel sapat sub incinta inchisorii din Moukalla, principalul oras portuar din provincia Hadramaout. Doar doi dintre evadati au fost prinsi, restul indreptandu-se catre muntii din apropierea orasului.

Evadarea a fost atent realizata. Atfel, membrii Al-Qaeda au reusit sa faca rost de arme in timpul evadarii, si au tras in gardieni. Unul dintre gardieni a murit, iar alti doi au fost raniti.

Dintre persoanele evadate de la Moukalla, 57 sunt condamnate la inchisoare, iar altele la pedeapsa capitala, pentru participarea la atacuri.

Aceasta evadare colectiva aminteste de cea din 2006, in care 23 de teroristi din cadrul Al-Qaeda au reusit sa scape dintr-o inchisoarea din Sanaa, capitala Yemenului. Printre ei s-a aflat si Qassim al-Raimi, o figura dominanta in Al-Qaeda, responsabil de mai multe atacuri teroriste.

In toata aceasta perioada de demonstratii violente, liderul yemenit Ali Abdullah Saleh, aflat la putere de 30 de ani, primeste ingrijiri medicale in Arabia Saudita pentru ranile pe care le-a suferit in atacul asupa palatului prezidential din Sanaa. Din momentul plecarii sale, vicepresedintele Abdel Rabbo Mansour Hadi a preluat oficial functia de presedinte interimar al Yemenului. Cei mai importanti politicieni fac presiuni asupra lui Abdel Rabbo Mansour Hadi sa preia presedintia si sa puna capat regimului Saleh.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: New York Daily News
Sursa foto: Prison Planet

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.