Aproape 46 de milioane de americani traiesc datorita bonurilor alimentare

Scris de

mancareAproape 46 de milioane de americani (15% din populatia Statelor Unite) traiau in aprilie 2011 datorita bonurilor alimentare, a precizat ministrul agriculturii al Statelor Unite, Thomas J. Vilsack. Aceasta cifra a ajuns sa fie una record dupa ce a crescut cu 2,5% intre mai 2010 si aprilie 2011.

Statele in care beneficiarii sunt cei mai numerosi sunt Texas (3,9 milioane), California (3,7 milioane) si Florida (3 milioane). Alabama si-a dublat beneficiarii, de la 800.000 la 1,7 milioane. Acest salt spectaculos seste cauzat in mare parte, potrivit unui responsabil de la minister, seriei de tornade care a lovit acest stat la sfarsitul lunii aprilie, facand 210 morti, peste 1.700 de raniti si distrugeri masive.

Bonurile alimentare, care fac parte din programul SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program) de asistenta suplimentara a alimentatiei, pot fi cerute in functie de plafonul lunar de resurse dupa marimea familiei. Pentru o familie de patru persoane, acest plafon este fixat la aproape 2.500 de dolari. Valoarea medie a indemnizatiei este de 300 de dolari. Bonurile pot fi folosite in schimbul produselor alimentare, dar nu si in schimbul sandvisurilor, produselor preparate sau alcoolului.

In 2010, programul de ajutor alimentar i-a costat 68 de miliarde de dolari pe contribuabilii americani.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.