Care sunt avantajele casatoriei

Scris de

Da, exista si asa ceva. Printre beneficiile mariajului se numara scaderea criminalitatii si a consumului de marijuana in perioada de la sfarsitul adolescentei tarzii si inceputul maturitatii.

Conform studiului condus de specialistul in criminologie Walter Forrest de la Universitatea Monash din Australia si prof. Carter Hay de la Universitatea Florida, tinerii consumatori de marijuana ce urmeaza sa se casatoreasca sunt mai putin predispusi la a-si perpetua viciul decat burlacii.

Un alt avantaj identificat in schimbarea starii civile e acela ca cei care s-au casatorit au trecut prin imbunatatiri semnificative in ce priveste auto-controlul. Avand un control mai mare asupra lor, oamenii nu vor mai fi dispusi spre a intra in conflicte si nu-si vor mai asuma riscuri. ”Studiul nostru arata ca exista o legatura directa intre imbunatatirea auto-controlului unui individ si implicarea lui in actiuni criminale de-a lungul timpului”, spune Dr. Forrest.

Studiul s-a bazat pe analizele unui sondaj national – NLSY (National Longitudinal Survey of Youth) -sondaj reprezentativ pentru adolescentii si tinerii americani. Casatoria ajuta la cresterea nivelului de auto-control pentru ca asigura noi standarde de comportament, precum si un motiv de a le mentine. Dupa cum stie orice persoana casatorita, cuplurile nu au probleme in a-si spune unul altuia cand nu reusesc sa traiasca la nivelul acestor standarde. ”Asta le ofera oamenilor o practica prin care sa-si controleze comportamentul”, precizeaza Forrest.

Autor: Nicolae Cobzaru

Sursa: Physorg
Sursa foto: Hautwedding

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. adriana says:

    De aceea se fac atatea campanii impotriva violentei in familie si sunt sute, poate chiar mii de divorturi din cauza maltratarii?

  2. e ca si cum ai zice ca nu e bine sa mananci peste pt. ca poti muri din cauza oaselor

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.