Cel mai longeviv om din lume se apropie de 115 ani

Scris de

Maria Gomes ValentimCompetitia dintre cei mai longevivi oameni ai planetei a fost castigata de brazilianca Maria Gomes Valentim de aproape 115 ani care fost declarata recent cel mai varstnic cetatean al planetei de catre Guinness Book (n.red:Cartea Recordurilor).

Maria Gomes s-a nascut pe 9 iulie 1896 in Carangola, un oras din statul sud-estic Minas Gerais.

Apropiindu-se de venerabila varsta de 115 ani, brazilianca este cu 48 de zile mai in varsta decat americanca Besse Cooper din statul Georgia, SUA, care e nascuta pe 26 August. Aceasta din urma va ramane doar cu titlul de cea mai batrana persoana de pe continentul Nord American.

Conform redactorului-sef al Guinness Book, Craig Glenday, acest titlul castigat de un cetatean brazilian reprezinta o premiera, dar si o mandrie pentru tara din America de Sud care a cerut de multe ori recunoasterea super centenarilor sai. Insa, pana acum, niciunul nu a adjudecat acest titlu din lipsa dovezilor si a documentelor.

Maria Gomes s-a casatorit in 1913 si a ramas vaduva la cativa ani dupa, in 1946. Dar viata i-a daruit un fiu, patru nepoti, sapte stranepoti si cinci stra- stranepoti.

Guinness Book a dezvaluit cateva dintre secretele Mariei pentru a castiga cursa lunga de peste 100 de ani: dieta sanatoasa, paine, cafea si fructe in fiecare dimineata si ocazional un pahar cu vin.

Sursa: Voice of America
Sursa foto: Associated Press

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.