Bacteria mancatoare de cafeina ne va repara inima

Scris de

…din pacate nu si inimile frante, dar hei, macar cu sanatatea sa stam bine, nu?

Mai toata lumea indrageste o cana de cafea dimineata. Chiar si cei care nu beau cafea, doar de dragul de a socializa. Plus ca orice e mai bun decat munca… Ei bine, mai e cineva care acelasi apetit: bacteriile Pseudomonas putida CBB5.

Acest microb care consuma cafeina ne poate fi cel mai bun prieten, mai ales pentru cei cu aritmie si astm. Bacteria in cauza ia o molecula a stimulantului si foloseste o enzima pentru a o sparge in amoniac si dioxid de carbon. O echipa de cercetatori de la Universitatea Iowa a izolat gena responsabila pentru proteina digeratoare de cafeina si au clonat-o in bacteria E.coli.

Acum ca se afla in E.coli, aceasta enzima poate fi produsa in masa in industria farmaceutica. Si ar putea fi folosita in medicina pentru a creste curgerea sangelui, pentru a trata aritmia cardiaca sau sa ajute pacientii cu astm. Ar putea fi folosita de producatorii de cafea pentru a curata cafeina ramasa in plus in urma procesului de decafeinizare.

Si toate astea de la un mic microb…

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.