Cel mai valoros prieten al lui Mark Zuckerberg

Scris de

In fiecare dimineata de luni, cu putin inainte de ora 10, Sheryl Sandberg, directorul operational al Facebook, ii trimite un email rapid sefului ei, Mark Zuckerberg.

“Avem deja o rutina” (la asta-n.red.), spune ea. “Eu ii scriu. El spune ‘Sunt pe drum’ ”.
Cateva minute mai tarziu, Zuckerberg, co-fondator al retelei sociale si director executiv, ajunge in sediul companiei, da buna dimineata catorva si se indreapta catre o sala de conferinte unde el si Sheryl Sandberg stau cam o ora. Sfarsitul de saptamana se petrece la fel, cei doi avand cam o ora de discutii vineri dupa-amiaza. Discuta despre produse, strategii, afaceri cu alte firme sau probleme de personal.

Sandberg a ajuns la Facebook acum doi ani si a condus mai inainte o unitate a Google de 4.000 de oameni care aducea jumatate din veniturile gigantului. Intre timp, numarul de angajati ai Facebook a crescut de sase ori, pana la 1.800. Acum ceva timp, Washington Post a incercat sa o angajeze ca executiv.

Cei doi s-au intalnit in jurul Craciunului din 2007 si s-au placut imediat. A urmat imediat o curtare de sase saptamani in care cei doi au luat cina la casa ei din Sillicon Valley si care a avut ca punct culminant venirea lui Sheryl la Facebook.
“Putem vorbi pentru 30 de secunde si sa aiba mai mult sens decat o gramada de intalniri pe care le-am avut timp de o ora (fiecare -n.red.)”, spune Zuckerberg.

Are 41 de ani, un MBA la Harvard, a trecut pe la Banca Mondiala si vegheaza acum la succesul Facebook. Relatia celor doi este strict bazata pe munca, Zuckerberg avand o iubita in persoana Priscillei Chan.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Chinaunix

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] este “cel mai valoros prieten al lui Mark Zuckerberg”, ea fiind cea care a transformat reteaua de socializare intr-un behemoth de 146 miliarde de dolari. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.