China a executat un cetatean britanic pentru trafic de droguri

Scris de

Akmal_ShaikhCetateanul de origine britanica, Akmal Shaikh, arestat in 2007 de autoritatile chineze pentru trafic de heroina, a fost executat in aceasta dimineata prin injectie letala. Este prima data in ultimii 50 de ani, cand un cetatean european primeste pedeapsa cu moartea in China.

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, s-a declarat “dezamagit si consternat”, condamnand decizia Chinei de a sfida numeroasele apeluri la clementa.

De cealalta parte, un purtator de cuvant al Ministerului de Externe al Chinei, a sfatuit Marea Britanie sa inceteze a mai critica acest caz, pentru a evita alterarea relatiilor dintre cele doua tari.

Desi familia lui Shaikh sustine ca acesta suferea de o boala mintala, fapt ce ar fi trebuit luat in considerare in cadrul procesului, membri ai Ambasadei Chinei la Londra au declarat ca starea sanatatii mintale a britanicului a fost analizata si ca nu au existat suficiente dovezi in acest sens, pentru a schimba decizia Curtii Supreme.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: The Telegraph

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.