Ciupercile halucinogene combat anxietatea bolnavilor de cancer

Scris de

Psilocibina, ingredient psihoactiv al asa numitelor “ciuperci halucinogene”, combate anxietatea si imbunatateste starea de spirit in cazul bolnavilor de cancer, conform cercetatorilor.

Psilocibina se gaseste in variate concentratii in peste 200 de specii de ciuperci Basidiomycota si a fost studiata ca tratament experimental pentru afectiuni precum maladia obsesiv-compulsiva.

Intre anii 1950-1970 s-au studiat halucinogenele ca posibil medicament in tratarea starilor de anxietate, depresie si izolare ale bolnavilor de cancer aflati intr-un stadiu avansat. S-a descoperit ca aceste halucinogene nu numai ca imbunatatesc starea de spirit a bolnavilor dar si ca reduc nevoia de narcotice pentru ameliorarea durerii.

Un studiu actual, efectuat de UCLA Medical Center din Harbor si Biomedical Researcj Institute din Los Angeles pe 12 adulti aflati intr-un stadiu avansat de cancer, a evaluat siguranta si eficacitatea psilocibinei – ce are efecte similare acidului lisergic dietilamid.

In timpul studiului pacientii au fost tratati in doua sesiuni de cate sase ore, la cateva saptamani distanta. Fiecarui pacient i se administrau capsule de psilocibina in doze de 0,2 mg pentru un kg din masa corporala intr-o sesiune si un placebo in cealalta, in ordine aleatorie.

Atat efectele asupra organismului ca presiunea sangelui, ritmul cardiac si temperatura, precum si efectele asupra psihicului ca depresia si anxietatea au fost masurate si evaluate inainte si la sfarsitul sesiunii, la o zi sau doua saptamanii dupa sesiune si la interval de o luna in urmatoarele sase luni dupa incetarea tratamentului.

Cercetatorii au observat ca la o saptamana sau trei dupa starea de anxietate a inceput sa scada iar sase luni mai tarziu au descoperit o semnificativa imbunatatire a starii de spirit.

Concluzia autorilor studiului este ca administrarea unei doze moderate de psilocibina blonavilor de cancer reduce anxietatea si imbunatateste starea de spirit. Pe langa asta, psilocibina este un tratament impotriva durerilor de cap.

S-a descoperit ca anumite ciuperci contin substante care lupta impotriva cancerului de san si imbunatatesc sistemul imunitar, fiind si o sursa de vitamina D si D2.

Sursa: Foodconsumer
Sursa foto: Mlive

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.