Comprimatele de calciu cresc riscul atacului de cord

Scris de

Suplimentele de calciu luate de catre majoritatea persoanelor in varsta sporesc riscul unui eventual atac de cord, arata un studiu la care au participat 12.000 de persoane cu varsta de peste 40 de ani, care au luat zilnic 500 mg de calciu. In urma cercetarii s-a observat o crestere a riscului de a suferi un atac de cord, atat la barbati cat si la femei.

Desi nu este clara cauza acestei afectiuni, cercetatorii cred ca, o concentratie mare de calciu poate provoca rigidizarea arterelor. Studiul a fost publicat in British Medical Journal si recomanda medicilor revizuirea utilizarii suplimentelor de calciu in tratarea osteoporozei.

In acelasi timp, cercetatorii recomanda o dieta echilibrata, bogata in lactate si branzeturi, suficiente pentru a asigura necesarul de calciu.

In intreaga lume peste 75 de  milioane de oameni sufera de osteoporoza si cei mai multi dintre ei iau suplimente de calciu pentru a preveni fracturile. La noi in tara nu exista inca statistici despre numarul bolnavilor.

Sursa: BBC
Sursa foto: About Supplement

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.