Volvo, cea mai proasta investitie a Ford

Scris de

Cumparat in 1999 pentru 6,5 miliarde de dolari, Volvo este una dintre cele mai proaste investitii realizate vreodata de Ford, si a pierdut in total 10 miliarde de dolari prin aceasta.

Chinul s-a terminat astazi, cand constructorul auto chinez Zhejiang Geely Holding Group a anuntat finalizarea preluarii Volvo de la Ford Motor.
Tranzactia a insemnat cumpararea a 100% din titlurile Volvo contra sumei de 1,5 miliarde de dolari. Constructorul chinez a platit 1,3 miliarde de dolari americanilor si a emis obligatiuni de 200 de milioane de dolari catre Ford. Pentru tranzactie a fost nevoie de aprobarea autoritatilor din China si in alte 11 tari.

Volvo va realiza in continuare masini foarte sigure, brandul care a facut compania suedeza celebra iar chinezii vor sa creasca productia cu 50%, pana la 600.000 de autoturisme. Geely va beneficia de prezenta in showroom-urile europene si americane ale Volvo, in timp ce Volvo va putea intra pe piata chineza, cea mai mare auto a lumii.

Achizitia de catre Ford survenea in 1999 intr-o miscare de expansiune a Ford, in care a mai cumparat si Aston Martin, Jaguar si Land Rover. Desi a evitat falimentul, spre deosebire de rivalii General Motors si Chrysler, Ford inca are datorii de 27 de miliarde de dolari.

Sursa: New York Times
Sursa foto: www.inautonews.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.