Cum sa-ti imbunatatesti starea de spirit

Scris de

Cine are nevoie de o vacanta sa se simta mai fericit? Lucruri simple cum ar fi imbratisarea catelului ne pot lumina ziua. Iată o lista de lucruri care stimuleaza starea de spirit, potrivit site-ului Health:

1. Joaca cu un prieten

buy cialis online

blanos

Joaca cu prietenul blanosMangaierea unui caine pentru doar 15 minute elibereaza hormonii care creeaza starea de bine a organismului, precum serotonina, prolactina, oxitocina si scade hormonul de stres, cortizolul, conform unui studiu realizat la Universitatea din Missouri, Columbia.

Daca unele persoane prefera sa se joace mai mult cu pisicile, nu este nicio problema. Unele cercetari au aratat ca joaca cu pisica ofera aceeasi stare de bine ca si cea din cazul cainilor.

2. Zambetul

Ofera-ti un zambetIn cazul unui studiu realizat la Universitatea Clark, unui grup de participanti i s-a spus sa zambeasca, in timp ce altui grup i s-a spus sa se incrunte. Apoi, ambele grupuri au vizionat desene animate, iar cei care zambeau au evaluat desenele animate ca fiind mai amuzante fata de cei din grupul incruntat.

Simplul act de a zambi pare sa activeze centrii fericirii in creier, potrivit unui cercetator participant la studiu.

3. Mancarea

Mananca pentru o stare de bineAdaugarea ”alimentelor fericirii” in dieta, precum peste care contine omega 3, nuci de Brazilia pentru seleniu si suc de portocale pentru acid folic produce o ”baie de fericire”.

Un studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh a descoperit ca persoanele cu un nivel scazut de grasimi sunt mai predispuse spre depresie.

4. Atingerea umana

AtingereAtingerea umana elibereaza endorfine inaltatoare cum ar fi serotonina şi reduce tensiunea arterială şi ritmul cardiac, conferind o stare de relaxare şi de bucurie, conform unui studiu de la Universitatea din Carolina de Nord.

5. Descoperiti-va latura artistica

Descoperiti-va latura artisticaLasati sa iasa la iveala Picasso-ul interior si infrangeti gandurile negative. Participantii unui studiu de la Colegiul Boston au devenit mai fericiti atunci ctnd ei insisi si-au distras atentia prin crearea unei opere de artă care sa exprime sentimentele lor negative. Scrierea într-un jurnal s-a dovedit a avea un efect similar.

Autor: Laura Anton

Sursa: Health
Sursa foto: Health

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.