Cum vor arata orasele viitorului?

Scris de

In primul rand, la baza acestei idei se alfa o alianta ce ofera cunoastere fundamentala asupra oraselor si ecotehnologiei. Alianta dintre Tecnalia – principal centru de Cercetare & Dezvoltare in Europa si Metrópoli Foundation – un prestigios centru international pentru inovatie in sfera oraselor, isi propune sa ajute la imbunatatirea oraselor si sa contribuie la stimularea activitatilor companiilor specializate in Solutii Urbane.

Acestei aliante i se vor alatura curand alte organizatii si companii internationale, capabile sa vina cu solutii inovatoare sustinute de criterii de sustenabilitate pentru viitoarea dezvoltare a oraselor. ”Importanta crescuta a oraselor pe scena internationala, este unul din cele mai importante fenomene ale acestui inceput de secol 21. Niciodata inainte lumea nu a fost atat de urbanizata. Orasele sunt noii jucatori in economia globala. Aspectele ce privesc designul si managmenentul sunt cruciale in calitatea vietii oamenilor,in coeziunea sociala, dar si in retinerea si atragerea talentului”, afirma Presedintele Metrópoli Foundation Alfonso Vegara.

Intr-o lume preocupata de sustenabilitate, nu putem ignora ca 80% din emisia de dioxid de carbon e produs de catre orase. ”Cheia catre sustenabilitatea Planetei noastre, dar si catre o economie mai ‘verde’ si mai sustenabila, sta in designul oraselor viitorului, adauga conducatorul diviziei de dezvoltare sustenabila al Tecnalia Fernando Espiga. Orasul-stat Singapore este in prezent unul dintre cele mai avansate teritorii umane. Acesta e caracterizat de Economia bazata pe Cunoastere, inovatie si atragerea de talent. Toate acestea influenteaza indicii ridicati ai dezvoltarii economice,precum si pozitionarea strategica, orasul fiind luat ca reper de mai multe teritorii din lumea intreaga.

Bilbao – Euskal Hiria (Bilbao – Orasul Basc) a devenit in ultimii ani unul din cele mai recunoscute puncte de referinta la nivel international in materie de reinnoire urbana si se angajeaza sa-si faca un plan de viitor din pozitionarea ferma spre o Economie bazata pe Cunoastere. Exista o sfera comuna a intereselor ce inconjoara sectorul economic al Solutiilor Urbane unde Inteligenta Urbana si Tehnologia Ecologica se intalnesc; este unul din vectorii prezenti in dezvoltarea orasului Singapore si ia forma unei forte conducatoare pentru strategia de viitor a orasului Bilbao.

Acest spatiu de oportunitati a dat nastere la Platforma de Cunoastere a Oraselor condusa de cele doua fundatii sus-mentionate si care isi propune sa alinieze industria asociata acestui domeniu cu noi oportunitati de afaceri. Aceasta platforma se inspira din (printre altele) experienta de succes a orasului Singapore si inglobeaza cunoasterea si suportul organizatiilor experte din tarile asiatice.

Sursa: Physorg
Sursa foto: Architravel

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.