Depresia face victime si in randul celor mici

Scris de

Nu au facturi de platit si nici job-uri care sa-i solicite, dar chiar si asa, copiii pot dezvolta depresii inca de la o varsta foarte frageda. Este greu de crezut ca un micut de numai 3-4 ani poate suferi de aceasta afectiune. Totusi, studiile au aratat ca peste 2% din prescolari trec prin astfel de momente.

Simptomele depresiei la copii nu seamana cu cele ale adolescentilor, principalii afectati de aceasta boala. Iritabilitatea, anxietatea, scaderea apetitului si pierderea in greutate sunt semnele care ar trebui sa dea de gandit parintilor. In plus, cei mici isi pierd treptat interesul pentru activitati care odata le faceau placere si se plang adesea de dureri abdominale.

Cauzele acestei afectiuni sunt dezechilibrele chimice de la nivelul creierului. Factorul genetic joaca si el un rol important in declansarea bolii. Mai mult, situatiile stresante cum ar fi divortul parintilor predispun copiii la depresii.

Tratamentul care pare sa dea cele mai bune rezultate implica jocul. De asemenea, este nevoie de ajutorul unor specialisti precum psihologi sau psihiatri, dar parintii au si ei contributia lor. In cazurile de depresie, copiilor sub 8 ani le este interzisa orice fel de medicatie. Desi unii medici recomanda antidepresive, un astfel de tratament poate avea efecte secundare asupra micutilor.

Daca va suspectati copilul ca ar suferi de depresie, cel mai bine ar fi sa cereti ajutor specializat. Pediatrul nu este in masura sa puna un diagnostic in astfel de cazuri, insa un psihiatru de copii o poate face.

Sursa: Associated content
Sursa foto: Depression Blog

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.