Doua sectii ale Spitalului Radauti vor fi reabilitate

Scris de

spitalSectiile de obstetrica si neonatologie ale Spitalului Municipal Radauti din judetul Suceava vor fi reabilitatea pana la sfarsitul acestui an, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, a semnat contractul cu o societate de constructii pentru demararea proiectului initiat de MS cu sprijinul Bancii Mondiale. Proiectul cuprinde reabilitarea celor doua sectii ale Spitalului Municipal Radauti pentru a corespunde normelor europene si cerintelor actuale.

O suprafata de peste 900 sute de metri patrati va fi supusa lucrarilor de rezistenta mecanica, securitate la incendiu, igiena, siguranta in exploatare, protectie impotriva zgomotului, economie de energie si izolare termica.

Lucrarile la spitalul din Radauti fac parte din proiectul reformei sistemului sanitar, cu finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii. Valoarea totala a proiectului depaseste suma de patru milioane de lei si se desfasoara conform conditiilor Bancii Mondiale.

Lucrarile incluse in proiectul reformei sistemului sanitar au inceput din 2010. Pana in prezent au fost reabilitate cinci maternitati din Brasov, Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Braila.

Autor: Flori Vangu

Sursa: Ministerul Sanatatii
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.