Dragostea, medicament contra durerii

Scris de

Data viitoare cand vei avea o durere de cap, renunta la clasicele calmante si indragosteste-te. Oamenii de stiinta au descoperit ca o relatie pasionala functioneaza perfect impotriva durerii si asta pentru ca actioneaza ca morfina.

Celor din cadrul studiului le-au fost aratate fotografii cu persoanele iubite, in timp ce erau conectate la un MRI, termenul stiintific pentru “masina mintii”. Astfel, cercetatorii au observat ca sentimentul de iubire activeaza anumite parti ale creierului, care nu sunt declansate decat in cazul morfinei si cocainei.

Si mai interesant, fotografiile cu persoanele iubite pot reduce durerea pana la 45%.

In cadrul aceluiasi studiu, cercetatorii au mai descoperit ca un alt factor care poate reduce durerea este distractia.

Diferenta este ca distractia actioneaza asupra unor parti corticale ale creierului, adica la un nivel mai inalt, pe cand dragostea functioneaza ca o vena care are neaparat nevoie de heroina. Acesta este si motivul pentru care oamenii au nevoie de activitati simple, pentru a uita de durere, fiindca dragostea poate crea dependenta.

Sursa: Gawker
Sursa foto: Deviant Art

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. IOANA says:

    Ce mai fac si oamenii astia de stiinta.Daca stau bine si ma gandesc intradevar au dreptate,dragostea te face sa plutesti,ai sentimentul ca totul este frumos in jurul tau,i-ti da aripi,privesti momentele grele ca pe niste banalitati,tot si toate-ti merg din plin.Da este un sentiment placut si un bun medicament,sti oamenii astia de stiinta pot sa-ti arate si o fotografie cu animalul tau preferat ca tot la fel de bine te simti.

  2. Concluzie: dragostea e cel mai bun medicament. Ca o morfina 🙂

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.