“Big Brother” incepe sa spioneze pe Facebook

Scris de

buy viagra online pharmacy

Guvernul american infiltreaza retelele sociale cu false cereri de prietenie pentru ca apoi sa poata monitoriza mai usor utilizatorii printr-un centru de comanda, potrivit unor documente obtinute de Electronic Frontier Foundation (EFF), si citate de Gawker.

Serviciile de Cetatenie si Imigratie (U.S. Citizenship and Immigration Services -nr) au publicat un memo prin care incurajeaza agentii sa exploateze “tendintele narcisiste” ale utilizatorilor de Facebook si sa se imprieteneasca preventic cu cetatenii retelei sociale, in speranta ca acestia sa nu realizeze ca au lasat un agent federal sa le investigheze profilele in cautare de posibile fraude. Cum ar fi casatorii aranjate doar pentru cetatenie.

Fundatia a obtinut, prin legea accesului la informatii publice, si date referitoare la modul cum Departamentul de Securitate Interna opereaza “Centrul de Monitorizare a Retelelor Sociale”. Exista ingrijorari ca guvernul monitorizeaza site-uri ca NPR, BlackPlanet si DailyKos.

Oricum e haios de imaginat un super-agent secret cum sta si verifica profilele de Facebook, postarile de pe Twitter si isi face notari in agenda sa de 007 al bitilor.
Personal ii compatimesc pentru cate platitudini trebuie sa citeasca zilnic.

Sursa: Gawker
Sursa foto: Gawker

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.