Expertii in saltele: 5 indicatori esentiali pentru alegerea corecta a saltelei

Scris de

cea mai buna saltea de patZi de zi facem slalom printre activitati, de la mersul la job, cumparaturi, plimbatul copiilor in parc sau al animalelor de companie. In final, ajungem acasa si tot ce ne dorim este sa ne intindem relaxati pe pat si sa ne bucuram de linistea casei in compania unui film bun sau a unei carti. Dar, ca sa ne bucuram pe deplin de aceste momente trebuie sa ne asiguram ca am facut totul pentru a ne crea mediul propice relaxarii, elementul de baza in aceasta ecuatie fiind salteaua pe care ne odihnim.

Specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro enumera 5 indicatori esentiali de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o saltea:

  1. Gradul de presiune – Numarul cat mai mare de puncte confera sustinerea cat mai corecta a coloanei vertebrale si, in general, asigura relaxarea totala a corpului. Saltelele care sunt realizate din latex sau memory foam au o densitate mai mare si creeaza o amprenta buna a corpului, egalizand punctele de presiune.
  2. Gradul de circulatie al aerului – Utilizarea materialelor naturale (bumbac sau matase naturala), a materialelor tip latex care permit evaporarea apei, imprima saltelei un grad inalt de circulatie a aerului. Acest indicator este important, deoarece acumularea transpiratiei si lipsa aerului permite dezvoltarea acarienilor, microbilor si mucegaiului.
  3. Gradul de elasticitate – Acest indicator este determinat de materialele din care este realizata salteaua, de rigiditatea elementelor care, in timp, indica gradul de deformare al saltelei. Orice cumparator trebuie sa stie ca saltelele mai fragile au un grad de elasticitate mai mare si, in acelasi timp, achizitia trebuie efectuata luand in considerare greutatea persoanei care foloseste salteaua. Pentru o greutate medie de 70-75 kg este recomandat ca, de pe o scara de la 1 sa 10, sa alegem salteaua cu grad 3. De aceea, este important ca, atunci cand achizitionati o saltea, sa consultati specialistul in saltele.
  4. Gradul de confort – Acest indicator este conferit de toate elementele care compun o saltea. Si, pentru ca fiecare percepe confortul diferit, salteaua trebuie aleasa individual. Sfatul specialistilor de la saltele-online.ro este sa testam mai multe saltele inainte de a face o achizitie.
  5. Comportamentul la miscare – Atunci cand doua persoane folosesc aceeasi saltea este important ca miscarile uneia sa nu afecteze confortul sau somnul celeilalte. Efectul de val este mult diminuat la saltelele realizate din materiale non metalice, spuma de memorie, latex, fibra din nuca de cocos. La saltelele cu arcuri interconectate se simte cel mai mult acest efect de val.

Asadar, sa ne indreptam atentia asupra lucrurilor marunte care ne fac viata mai usoara.

cea mai buna saltea

Sursa foto: Cea mai buna saltea

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.