Facebook blocat in Pakistan din cauza caricaturilor cu Mohamed

Scris de

Autoritatea Pakistaneza de Telecomunicatii (PTA) a hotarat blocarea site-ului Facebook pe termen nelimitat, din cauza unui concurs de caricaturi ale Profetului Mohamed.

Orice reprezentare a Profetului Mohamed este considerata de catre musulmani ne-islamica si o blasfemie. “Aceasta blocare a siteului este foarte probabil sa ii infurie pe utilizatori, in special pe tineri, deoarece reteaua sociala este foarte populara printre acestia, iar ei petrec foarte mult timp utilizand-o”, spune un reprezentant al companiei Nayatel, furnizor de internet, telefonie si televiziune din Pakistan.

Pe pagina site-ului, creatorii retelei sociale au scris ca “nu incearca sa calomnieze musulmanii de rand”, ci ei vor doar “sa arate extremistilor ca nu le este frica de cei care ameninta sa raneasca oamenii din cauza modului in care ei il reprezinta pe Mohamed”.

Publicarea de animatii similare in 2005 in ziarele daneze a starnit proteste violente in tarile musulmane, iar in 2006, in jur de 50 de oameni au fost ucisi in timpul miscarilor de strada iscate din cauza benzilor desenate. In 2008, Al Qaeda a pretins ca motiv pentru un atac sinucigas asupra ambasadei Danemarcei din Islamabad, in care au murit sase oameni, razbunarea impotriva publicatiilor caricaturale.

In Pakistan site-ul YouTube a fost blocat in 2007 pentru aproximativ un an din cauza unor clipuri considerate ne-islamice.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Reuters

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Concursul in sine a fost realizat pe Facebook iar un tribunal din Lahore a cerut retelei sociale blocarea paginii respective inca de acum doi ani. Ulterior au fost interzise anumite pagini de pe Wikipedia, YouTube si Flickr.  Pe Twitter, insa, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.