Facebook poate fi benefic pentru prietenii si politica

Scris de

Utilizatorii de Facebook sunt mai de incredere, au mai multi prieteni apropiati si sunt mai interesati de politica, conform unui studiu realizat de Pew Research Center.

“S-au facut speculatii intense despre impactul pe care il au site-urile de socializare in viata oamenilor. Multi considera ca aceste pagini web dauneaza relatiilor interumane si ca impiedica desfasurarea normala a activitatilor de zi cu zi. Insa noi am descoperit exact opusul: cei care folosesc site-uri ca Facebook au relatii de prietenie mai stranse si sunt mai predispusi sa se implice in activitati civice si politice”, a declarat autorul studiului, Keith Hampton.

Cercetatorii au intervievat 2.255 de adulti despre activitatea lor pe site-uri ca Facebook, MySpace, LinkedIn si Twitter. Studiul a evidentiat o crestere cu 26% a persoanelor adulte care folosesc pagini de socializare fata de anul 2008. Utilizatorii de Facebook care se inregistreaza pe site de mai multe ori pe zi sunt cu 43% mai dispusi decat alti utilizatori de Internet sa simta ca celelalte persoane pot fi de incredere.

Utilizatorii fideli de Facebook sunt foarte activi in timpul campaniilor electorale. Acestia sunt de doua ori si jumatate mai predispusi sa adopte o culoare politica, 57% au convins pe cineva sa voteze la fel ca ei, iar 43% din participantii la studiu au declarat ca vor merge la vot.

“Site-urile de socializare au devenit un factor important in viata oamenilor, acestia integrand in activitatile lor de zi cu zi logarea pe paginile web si urmarirea actualizarilor facute de cunostinte. Oamenii le folosesc pentru a afla noutati si pentru a tine legatura cu persoanele apropiate si cu cele aflate la mare distanta”, a declarat Lee Rainie, co-autorul studiului.

Sursa: Reuters
Sursa foto: College Candy

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.