FBI cauta doi candidati pentru a completa lista “Ten Most Wanted”

Scris de

FBI cauta doi candidati pentru a completa lista Ten Most WantedOdata cu moartea lui Osama bin Laden si arestarea sefului mafiot James Whitey Bulger, lista FBI “Ten Most Wanted” nu mai are acum decat opt nume, aflandu-se in asteptarea si cautarea unor noi inlocuitori.

Pentru a alege inlocuitorii lui bin Laden si a lui James Bulger, sub ale caror nume scrie “capturat”, respectiv “decedat”, cele 56 de filiale locale ale FBI isi vor prezenta “candidatii” peste cateva luni, in cadrul unei intalniri oficiale. Reprezentantii de la Divizia de Investigatii penale si Oficiul pentru Afaceri Publice vor strange toate listele cu numele infractorilor dati disparuti, iar directorul FBI este cel care ii va alege pe cei doi care vor fi trecuti pe faimoasa lista.

Cele doua persoane care vor fi trecute pe lista “Ten Most Wanted” trebuie sa fie vinovate de numeroase crime grave si/sau sa fie considerate o amenintare deosebit de periculoasa pentru societate.

Ultimele nume au fost adaugate in octombrie 2009

Printre cei care figureaza pe lista actuala se numara Glen Stewart Godwin, evadat din inchisoare de doua ori in timp ce executa pedepse pentru trafic de droguri si crima, Jason Derek Brown, un jucator de golf acuzat de ucidere, si Victor Manuel Gerena acuzat de un jaf din 1983 in valoare de aproximativ sapte milioane de dolari.

Deocamdata FBI nu ii cunoaste pe cei doi viitori disparuti care vor ocupa posturile vacante de pe lista. “Momentan nu stim nimic pentru ca suntem in plin proces de selectie”, a declarat un purtator de cuvant al FBI.

Lista a fost creata in 1950 de primul sef al FBI, Edgar Hoover, cu scopul de a publica datele celor mai periculosi suspecti dati disparuti. Din cei 494 de infractori dati disparuti pana in prezent, peste 460 au fost prinsi, iar in aproximativ 150 dintre cazuri de mare ajutor au fost cetatenii.

Recompensa oferita pentru informatiile care ar conduce la arestarea celor inregistrati pe lista FBI „Ten Most Wanted” este de minim 100.000 de dolari.

Autor: Nicoleta Lazar

Sursa: The New York Times
Sursa foto: FBI

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.