Studiu: Femeile vor barbati rai

Scris de

Daca esti barbat si vrei sa cuceresti, nu mai zambi. Femeile prefera barbatii duri in detrimentul celor buni, conform unui studiu al Universitatii din Columbia Britanica.

Cercetarea a dezvaluit ca barbatii si femeile percep atractia sexuala a partenerului intr-un mod diferit, chiar daca este vorba de sentimente asemanatoare (bucurie, jena sau mandrie).

Zambetul este esential pentru a face o buna impresie, dar si el este interpretabil: “femeile si barbatii raspund foarte diferit in ceea ce priveste sentimentele, incluzand surasul”, spune autorul studiului, psihologul Jessica Tracy.

La studiu au participat peste 1.000 de adulti care au fost rugati sa evalueze atractia sexuala a sute de poze cu persoane de sex opus. Imaginile infatisau oameni in diferite posturi: zambeau larg, erau mandri (cu pieptul umflat si capul sus) sau rusinati (aveau capul plecat si evitau privirea).

Rezultatul a fost surprinzator pentru cercetatori: femeile au preferat clar barbatii mandri, rusinati si indispusi. La polul opus, sexul masculin a preferat femeile care zambeau, care pareau fericite si binedispuse.

Psihologul Jessica Tracy crede ca femeile aleg astfel pentru ca mandria in sine ofera un anumit statut, siguranta si fertilitate. De asemenea, surasul denota lipsa unei pozitii dominante, el fiind astfel preferat de barbati si nu invers.

Autor: Alexandra Lopotaru

Sursa: CBS News
Sursa foto: Doshidarsh

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.