Franta pedepseste violenta psihologica in cuplu

Scris de

CupluInsultele, jignirile si vorbele urate adresate partenerului de viata ar putea deveni un delict in Franta.

Legea propusa acopera toate tipurile de violenta psihologica incluzand remarci nepoliticoase referitoare la infatisare, false acuze de infidelitate si amenintari cu agresiune fizica.

Prim ministrul Francois Fillon sustine aceasta lege, invocand necesitatea protectiei femeilor, care sunt principalele victime ale abuzurilor in familie. Dar de aceleasi drepturi beneficiaza si barbatii, care isi pot denunta sotiile pentru orice abuz verbal. Premierul vrea sa stopeze astfel si problemele la nivel psihic, care pot afecta victimele.
Desi legea ar putea intra in vigoare peste aproximativ 6 luni, expertii sociologi si psihologi se arata sceptici cu privire la eficienta acesteia. Ei sunt de parere ca este vorba despre un caz de confruntare intre doua afirmatii, care nu pot fi dovedite ca fiind adevarate sau nu.
In 2008, 157 de femei si 7 barbati au fost ucisi de partenerii acestora si alte cateva sute au fost raniti in acte de violenta domestica in Franta.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: WordPress

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.