Fructele uscate ajuta la combaterea cancerului
Scris de Autor invitat
Fructele uscate sunt la fel de sanatoase ca cele proaspete si ajuta la combaterea cancerului, a bolilor de inima si a problemelor metabolice, potrivit unor cercetari recente.
O sursa importanta de fibre, vitamine si minerale, fructele uscate “au, ca si cele proaspete, un index glicemic scazut si joaca un rol important in prevenirea unor afectiuni metabolice”, spune cercetatorul Daniel Gallaher, de la Universitatea din Minnesota.
Conform studiilor, fructele sunt eficiente si in lupta impotriva bolilor de inima datorita continutului lor de polifenoli. “Suntem aproape siguri ca aceste substante ajuta la combaterea problemelor cardiace, iar fructele uscate contin o mare varietate de polifenoli”, afirma doctorul Gary Williamson de la Universitatea din Leeds.
Mai mult decat atat, chiar aparitia unor forme de cancer poate fi impiedicata prin consumul acestor alimente. “Cercetarile noastre au scos la iveala faptul ca fructele uscate inhiba anumite forme de cancer. Se pare ca unele substante din continutul lor opresc propagarea celulelor canceroase, ajuta la distrugerea lor si elimina inflamatiile”, arata o cercetatoare de la Universitatea din Atena.
In prezent, in tari ca Marea Britanie si SUA, fructele uscate sunt considerate la fel de importante in alimentatie ca si cele proaspete. Mai mult, in cadrul unui congres international s-a solicitat ca punerea celor doua tipuri de fructe pe picior de egalitate sa fie un aspect recunoscut de catre nutritionistii din intreaga lume.
Autor: Madalina Stanciu
Etichete: cancer, cercetatori, extern, fructe, sanatate, stiri