Imbunatateste performantele angajatilor cu acest accesoriu de birou!

Scris de

scaun birouPentru orice afacere si, implicit, angajat, este important sa minimizeze prejudiciile care pot aparea din cauza unui mediu de lucru impropriu, cu risc de afectiuni. In cazul celor care isi petrec multe ore la birou, scaunul este cel mai important accesoriu, iar expertii atrag atentia asupra importantei alegerii echipamentului de birou. Desi multi angajatori cauta sa scada cat mai mult costurile legate de echiparea birourilor, acest fapt poate avea efecte daunatoare pe termen lung in ce priveste rezultatele financiare ale companiei prin intermediul unei productivitati scazute. Statisticile confirma faptul ca scaunele ergonomice reprezinta cheia pentru a avea angajati fericiti si productivi.

Pentru a alege scaunele potrivite pentru angajati, specialistii magazinului www.scaune-online.ro au intocmit o lista cu factori pe care sa ii iei in considerare:

  • Inaltimea sezutului – un scaun de birou ergonomic ar trebui sa fie usor reglabil, iar un piston cu gaz este cel mai simplu mod de a face acest lucru. De exemplu, scaunul de birou ergonomic OFF308 permite reglarea inaltimii, astfel incat utilizatorul sa-si poata tine picioarele pe podea, iar coatele si bratele la acelasi nivel cu biroul.
  • Latimea scaunului si adancimea – o latime de 66 cm ar trebui sa fie potrivita pentru orice persoana, iar o adancime de 2-4 cm va asigura o pozitie corecta a spatelui. Nu exista date stardard potrivite pentru orice persoana, insa pentru o persoana cu o inaltime si greutate normala aceste cifre sunt bune.
  • Materialul scaunului – un spatar realizat din mesh este cel mai recomandat pentru un scaun de birou. Acesta permite o buna circulatie a aerului si impiedica impregnarea transpiratiei in spatar. Cu totii stim ca transpiratia ajunge in contact cu bacteriile de la nivelul pielii, putand provoca nenumarate afectiuni. Pentru evitarea acestora, scaunul cu spatar din mesh impiedica mentinerea transpiratiei la nivelul pielii si a spatarului, evitand mirosul neplacut si problemele de sanatate ce pot aparea din aceasta cauza.
  • Cotiere – orice scaun de birou ar trebui prevazut cu cotiere, pentru ca bratele sa se poata odihni.
  • Rotire – orice scaun de birou ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge in orice zona a biroului fara mult efort.

In urma unei cercetari realizata in anul 2003 s-a constatat o crestere a productivitatii cu ~ 17% la participantii care au stat pe un scaun ergonomic, cu forme reglabile, fata de cei care au lucrat intr-un mediu ergonomic suboptimal. Chiar si in anii 1990, cand mediul tehnologic nu era atat de avansat, s-au realizat studii cu privire la productivitatea muncii si influenta mediului de lucru, iar rezultatele confirma ca angajatorii trebuie sa ia in considerare scaunele ergonomice pentru imbunatatirea confortului angajatilor si cresterea productivitatii.

Pretul nu trebuie sa fie pe primul loc atunci cand achizitionezi un scaun de birou, pentru simplul fapt ca este un produs de folosinta indelungata, iar achizitia se va amortiza in timp.

Sursa: Scaune Online

Etichete:

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.