Ingrijirea celor bolnavi ne poate imbunatati starea de sanatate

Scris de

viagra for sale without a prescription

dth=”150″ height=”150″ />A avea grija de o ruda sau de o persoana apropiata care este bolnava ne poate imbunatati starea de spirit si starea de sanatate, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Buffalo.

Ingrijirea persoanelor bolnave sau cu dizabilitati a fost considerata multa vreme o activitate promotoare de stres si de dezechilibre ale personalitatii si ale starii de spirit. Studiul de fata insa, realizat pe 73 de indivizi care au grija de persoane bolnave a demonstrat opusul.

Rezultatele au aratat ca persoanele care au in grija prieteni sau rude bolnave au un comportament pozitiv si foarte putine manifestari negative. Hranirea, spalarea, ajutorul acordat pentru satisfacerea unor nevoi sau rezolvarea problemelor cotidiene este pentru ingrijitori o modalitate de exprimare a tolerantei si a gradului de acceptanta si de intelegere.

La cercetare au participat 73 de persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 89 de ani care au in grija persoane bolnave. Nu au fost inregistrate diferente de comportament in functie de varsta, ci doar in functie de gradul de implicare al ingrijitorilor in relatia cu cei bolnavi. ”Intre implicarea activa si starea de bine a ingrijitorilor este o legatura foarte puternica”, a declarat doctorul Michael Poulin, coordonatorul studiului.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: uscpaa

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.