Italia vrea crucifixe in scoli

Scris de

Guvernul italian a decis sa apeleze la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru a rasturna o decizie data de un tribunal italian.

Tribunalul italian i-a dat dreptate unei femei din Italia care a spus ca are dreptul constitutional sa-si creasca copiii intr-un stat secular, fara crucifixe in scoli. Ea a dat in judecata statul italian si a castigat. Acum, statul se vede nevoit sa inlature toate crucifixele din scoli.

Sentinta a creat un scandal enorm in Italia, unde 90% dintre cetateni se declara crestini. Ei spun ca crestinismul si crucifixele sunt simboluri ale culturii si traditiei italiene.

Daca statul italian va pierde la CEDO, se asteapta ca toate crucifixele si elementele religioase din toate scolile UE sa fie scoase.

In Italia functioneaza o lege (acum abrogata dupa sentinta aceasta), din 1920, care spunea ca in fiecare clasa scolara trebuie sa fie prezent un crucifix.

Vaticanul trebuie acum sa-si manance vorbele deoarece spusese cu cateva luni in urma ca CEDO nu se poate amesteca in treburile Italiei si sa interzica crucifixele. Acum, doar CEDO mai poate salva elementele crestine.

Intrebarea este: crucea e un simbol religios sau un simbol al culturii, traditiei si identitatii europene?

Sursa: BBC
Sursa foto: Stormface

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.