Cisco lanseaza tableta Cius pentru companii

Scris de

Cisco urmeaza exemplul deschis de RIM prin oferirea BlackBerry pentru serviciile necesare companiilor si lanseaza o tableta care sa nu concureze direct iPad-ul de la Apple.

Tableta se bazeaza pe sistemul de operare Android al Google. Cisco Cius va fi disponibila din 2011 si promite integrare dektop si suport pentru tehnologiile Cisco de colaborare mobila si comunicatii.
Tableta va schimba modul in care ingrijirea medicala va fi realizata in lume, modul in care retailerii isi vor servi clientii si cum universitatile vor educa studentii, potrivit lui Tony Bates, vicepresedinte senior la unitatea Cisco pentru corporatii, intreprinderi mici si mijlocii si comert.

Cius cantareste 520 de grame, fiind mai usoara decat iPad, care are 680 de grame. Tableta Cisco are si posibilitati de teleprezenta, furnizand fluxuri video HD in timp real, conferinte cu mai multi membri, email, mesaje, navigare pe internet si capabilitati de stocare pe servere online a documentelor (cloud computing -nr).

Tom Puorro, director pentru managementul produselor in unitatea de comunicatii IP a Cisco, spune ca iPad nu a fost principalul motiv pentru crearea Cius, dar ca dezvoltarea sa a fost accelerata dupa introducerea iPad.
Camera 720p HD ajunge la 30 de cadre pe secunda, are display super VGA, buton pentru suport Cisco Telepresence, Wi-Fi si 3G. In viitor va suporta si 4G. Utilizatorii se pot bucura de cele 8 ore cat tine incarcata bateria. Gadgetul are si o camera de 5 megapixeli in fata si microfoane care elimina zgomotul de fundal.

In plus, suporta diverse aplicatii ale companiei: Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence, si interoperabilitate cu Cisco TelePresence.
Optional se pot avea porturi USB si HD DisplayPort.

Sursa: Information Week
Sursa foto: Information Week

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] retele a avut un an greu. A facut concedieri imense, a renuntat la producerea camerelor Flip iar de tableta Cius – pregatita pentru corporatii – nu se mai spune nimic. A dat afara 6.500 de oameni. Ba mai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.