Medicamentele fara prescriptie dauneaza sanatatii copiilor

Scris de

Pastilele administrate fara prescriptie medicala scad imunitatea copiilor, conform unui studiu australian. Cercetatorii spun ca parintii isi expun sanatatea copiilor la risc atunci cand utilizeaza medicamente fara prescriptie pentru a calma febra sau tusea.

“Am fost surprinsi sa aflam ca unii oameni considera ca pastilele sunt sigure doar pentru ca le poti cumpara fara reteta”, spune Rebekah Moles, care a efectuat studiul pe 97 de parinti si persoane care lucreaza in centre de ingrijire.

Conform studiului, 44% din participanti au administrat doze gresite si doar 64% au apreciat corect doza necesara.

Un alt argument este faptul ca 48% din apelurile primite de catreĀ  centrul New South Waless Poisons Information au fost in legatura cu supradoze administrate in mod accidental copiilor, iar 15% necesitau spitalizare.

Cercetatorii spun ca Australia este un caz special dar sunt convinsi ca utilizarea necorespunzatoare a medicamentelor pentru copii este practicata la nivel mondial.

“Este important ca parintii sa administreze in mod corect medicamentele pentru a nu expune sanatatea copiilor la risc”, spune Moles.

Sursa: AFP
Sursa foto: Tabtote

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.