Mineritul ilegal din Nigeria a dus la decesul a peste 100 de copii

Scris de

Mai mult de 100 de copii au murit in nordul Nigeriei in ultimele saptamani in urma otravirii cu plumb cauzata de mineritului ilegal.

Numarul deceselor continua sa creasca din luna martie, cand localnicii au inceput sa sape ilegal in cautarea de aur in zone cu concentratii mari de plumb. In total s-au inregistrat un numar de 163 de decese, dintre care 111 in randul copiilor, din totalul de peste 350 de cazuri de intoxicatii.

Autoritatile fac eforturi pentru decontaminarea populatiei ce prezinta simptome de otravire. Ele au suspendat mineritul desfasurat in provincia Zamfara, situata in nordul Nigeriei.

Decesele au fost descoperite in cursul programului national de imunizare anuala a populatiei, cand oficialii si-au dat seama ca exista un numar foarte mic de copii in mai multe sate din nordul tarii. Satenii spuneau ca moartea copiilor este determinata de malarie, insa adevaratul motiv a fost descoperit doar in momentul in care localnicilor li s-au luat probe de sange si s-au gasit concentratii mari de plumb in acestea. Oficialii afirma ca oamenii s-au imbolnavit dupa ce plumbul eliminat in procesul de rafinare a aurului a contaminat sistemul local de apa.

Provincia Zamfara a angajat recent o companie chinezeasca pentru a extrage aurul din zona, insa satenii au incercat la randul lor sa se imbogateasca.

Sursa: BBC
Sursa foto: Jerry’s blog

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.