Nu reusesti sa te lasi de fumat? Genele sunt de vina

Scris de

Nu poti sa te lasi de fumatEsti fumator si nu poti sa te lasi de tigari? Poti da vina pe genele tale, care pot sa iti influenteze capacitatea de a renunta la nicotina, arata cercetatorii care au analizat profilurile genetice a peste 140.000 de oameni, fumatori sau nefumatori. Oamenii de stiinta au studiat daca diferitele gene ii influenteaza pe oameni sa inceapa sa fumeze, sa fumeze mai mult sau sa se lase de acest viciu.

”Studiul arata ca fumatul nu este o chestiune de vointa, ci ca genetica joaca un rol in cat de mult fumeaza o persoana si in capacitatea ei de a se lasa de fumat”, spune doctoul Helena Furbeg pentru Reuters. ”Speram ca rezultatele cercetarii sa ajute la imbunatatirea tratamentelor impotriva fumatului”, a completat Furberg.

Intr-un alt studiu, o echipa de cecetatori din Islanda a descoperit ca fumatorii care au variante speciale de gene in cromozomul 8 si 19 fumeaza cu o jumatate de tigara mai mult pe zi, si au un risc de cancer pulmonar cu 10 procente mai mare decat cei care poarta respectivele gene.

O alta cercetare, efectuata acum doi ani, a aratat ca o gena a cromozomului 15 este asociata cu dependenta de nicotina si riscul crescut de cancer pulmonar.

Sursa: Reuters
Sursa foto: College Candy

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.