Pacientii cu afectiuni autoimune pot beneficia acum de un serviciu gratuit care le faciliteaza accesul la tratamente

Scris de

Afis APAA_Concediul este pentru odihna, nu pentru boalaAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (A.P.A.A.) a initiat un serviciu gratuit care vine in ajutorul pacientilor prin facilitarea accesului la tratamente corespunzatoare, in cele mai bune conditii de siguranta. Proiectul are un impact major asupra pacientilor, asociatia preluand lupta cu birocratia, cu limitarile de timp, bani, stare de sanatate si resurse disponibile, factori care afecteaza grav calitatea vietii persoanelor bolnave.

Pacientii cu afectiuni autoimune sunt bolnavi cronici care, in ciuda faptului ca sufera de boli care le schimba viata, sunt nevoiti sa calatoresca din localitati de provincie in centre universitare mari, unde gasesc medici specialisti care pot diagnostica boala corect si pot prescrie tratamentele potrivite. Acestia consuma pana la 12 zile pe an doar pentru indeplinirea formalitatilor impuse de lege si intampina dificultati in gasirea rapida a tratamentelor, unele dintre ele rare si cu dificultati de aprovizionare in farmacii.

A.P.A.A. va sustine eforturile legate de obtinerea lunara a tratamentelor, dar si livrarea la domiciliu a medicamentelor, care trebuie administrat la intervale clare de timp, orice intarziere afectand starea de sanatate a pacientilor. A.P.A.A. va organiza un calendar individualizat pentru fiecare pacient, cu informatii complete despre diagnostic si starea de sanatate, va tine legatura cu acestia si se va asigura ca au acces la tratament. Astfel, pacientii vor avea mai mult timp pentru odihna si relaxare, atat de importante pentru refacerea unui organism bolnav.
“Ne gandim la acest program de aproape 2 ani, dar abia anul acesta am reusit sa-l demaram. Nu e usor sa aduci impreuna pacienti, medici si farmacisti. Dar iata ca efortul a meritat si acum avem acest program care functioneaza deja de 4 luni. Au fost parcursi 16 604 km si s-a ajuns in 23 de localitati pentru ca primii 100 de pacienti sa beneficieze deja de acest serviciu. Acestia sunt multumiti, primesc tratamentele acasa, nu mai este nevoie sa se invoiasca de la serviciu, sau sa se deplaseze din alte localitati. Cu indemnul “concediul este pentru odihna, nu pentru boala”, pacientii isi concentreaza energia asupra altor activitati, iar banii economisiti pot fi folositi pentru imbunatatirea nivelului de trai.”, a spus Rozalina Lapadatu, presedinte A.P.A.A..

Un gest pur de voluntariat facut de A.P.A.A. aduce beneficii semnificative pentru pacienti si familiile acestora. “Suntem incantati pentru ca prin acest serviciu este asigurata continuitatea administrarii terapiilor chiar si in conditiile in care pacientii nu sunt din Bucuresti sau sunt greu deplasabili din cauza afectiunii de care sufera”, a spus dr. Roxana Dumitrescu, medic primar dermato-venerolog, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

“Eforturile sunt mari atat din partea A.P.A.A., cat si din partea firmelor partenere implicate, firma de transport Alex Com si Farmaciile DONA. Suntem deschisi sa atragem orice alta firma partenera care doreste sa sustina acest proiect, in beneficiul pacientilor”, a completat Rozalina Lapadatu.

“Sustinem proiectul A.P.A.A. pentru ca este gandit sa aduca beneficii extrem de importante pentru pacientii cu afectiuni autoimune, pornind chiar de la o nevoie stringenta si reala a acestora. Am fost de acord sa contribuim prin sustinerea aprovizionarii in timp util cu medicamentele necesare, cei de la A.P.A.A. fiind foarte profesionisti si colaborand in baza unei planificari clare. Disponibilitatea medicamentelor este unul dintre avantajele noastre competitive pe piata, deci decizia sustinerii proiectului APAA a fost una naturala”, a declarat Marius Aprodu, Director de Vanzari DONA Bucuresti.

 

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne.ro

Etichete: , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.