Pasaportul belgian si cel romanesc sunt cele mai scumpe din Europa

Scris de

Plecare in strainatateDupa o comparatie de preturi de pasapoarte facuta de Centrele Europene de Consumatori in 23 de tari europene, Belgia este tara care are tarifele cele mai ridicate. Ea se diferentieaza de celalalte tari deoarece preturile variaza de la un sector la altul. In Bruxelles-Ville, un pasaport costa 83,5 de Euro pentru un adult si are o perioada de valabilitate de 5 ani. Ceea ce revine la 16,7 Euro pe an. In Knokke, pasaportul costa 71 de Euro iar in Forest 114 de Euro. Pentru procedura de urgenta, Belgia ramane pe primul loc la preturi scumpe, paspaortul costand 252,5 de Euro in Bruxelles-Ville. Imediat dupa Belgia, se afla Romania cu un tarif de 13,8 Euro pe an.

Tarile vecine sunt mult mai ieftine decat Belgia, pasaportul costa in Franta 8,6 Euro, in Germania 5,9 Euro, in Olanda 10,4 Euro, in Luxemburg 6 Euro iar in Marea Britanie 8,7 Euro.

In ciuda tarifelor foarte ridicate, Belgia nu este cea mai rapida tara in ceea ce priveste emiterea acestora. O procedura normala dureaza 14 zile, iar pentru o procedura de urgenta 2-3 zile. In Luxemburg sau in Olanda asteptarea este de numai 7 zile in cazul unei proceduri normale.

Sursa: La Derniere- Heure
Sursa foto: NaviMag

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.