Patru motive pentru care oamenii mint

Scris de

Indiferent daca avem varsta copilariei sau suntem adulti cu responsablitati, minciuna face parte din viata de zi cu zi. O gramada de proverbe populare blameaza minciuna. Totusi, de ce mintim? Iata cateva explicatii interesante.

Minciuna ca si gluma – Multi oameni spun mnciuni doar pentru a capta atentia. De exemplu, pentru a starni spaima, o poveste infricosatoare spusa de Halloween trebuie “imbunatatita” de mici neadevaruri.

Ne scapa de pedeapsa –  Daca un copil stie ca a gresit, reactia lui naturala va fi de a minti pentru a preveni o pedeapsa. In majoritatea cazurilor, acest lucru nu face decat sa inrautateasca situatia.

Sa inducem in eroare – Aceasta este cea mai grava forma de a minti. Desi constienti de efecte, oamenii continua sa-si minta nevestele cand insala, hotii isi pacalesc victimele pentru a le lua bunurile, iar copii isi manipuleaza parintii pentru a-i convinge sa le dea bani. Indiferent de motivatii, oamenii folosesc adesea aceasta forma de minciuna.

Confuzia – Atunci cand nu este interesat sa afle adevarul, omul ia de bun ceea ce afla. Poate fi o minciuna si atata timp cat nu verifica si da informatia mai departe, se numeste ca a mintit. Frica sau increderea oarba intr-un lucru sunt cele doua motive care ne fac sa mintim in acest fel.

Desi ascunderea adevarului nu este o solutie corecta pentru a iesi dintr-un impas, minciuna poate avea si efecte bune daca este folosita la momentul oportun.

Sursa: Assocated Content
Sursa foto: The Rag Blog

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.