Credinta pentru relansarea economiei romanesti

Scris de

Catedrala PatriarhalaConstruirea unor noi biserici este raspunsul la criza economica din Romania, potrivit Bisericii Ortodoxe Romane, citata de BBC.

Un program de construire de biserici va ajuta la crearea unor noi locuri de munca, lucuru care va ajuta la iesirea Romaniei din criza in care se afla, sunt de parere fetele bisericesti din Capitala.

In conditiile in care presedintele Basescu a anuntat reducerea pensiilor cu 15% si a salariilor cu 25%, investitiile in construirea unor noi biserici nu este o strategie tocmai viabila.

Economia s-a contractat cu 7,1% anul trecut, iar “credinta, dragostea si speranta” (dupa cum s-a exprimat purtatorul de cuvant al Patriarhiei -n.r.) nu sunt tocmai parghiile pentru relansarea economiei.

Problemele din sistemul sanitar sunt mult mai stringente, iar credinta nu vindeca oameni, desi ofera un oarecare confort. Trebuie totusi sa tinem cont de faptul ca in Romania nu traiesc doar crestin-ortodocsi, BOR ocupandu-se de salvarea sufletelor a 85% din romani.

Cel mai maret plan al BOR in acest sens este construirea “Catedralei Neamului”, cladire care va inghiti 400 de milioane de euro. Proiectul insa nu este vazut cu ochi buni de mai multe persoane. Un grup constituit pe platforma de socializare Facebook impotriva acestui proiect a strans deja aproape 10.000 de adepti.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Catalin says:

    incercati mai multi Iisusi=))

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.