Politistii au cascheta pe ochi cand se vand ilegal tigari

Scris de

Intr-o viermuiala de nedescris, printre batrani care vand chibrituri sau brichete pe trotuare, in locul lor special amenajat si separat prin nylon-ul pe care au produsele, politia simuleaza niste controale. Asa este in fiecare zi in piata Rahova. Rromii vand tigari fara sa fie deranjati de vreo autoritate. Nici macar nu sunt stingheriti de prezenta politistilor. Daca te simt fumator, te si agata: “Ce tigari vrei?” sau “Am Camel, Marlboro si Pall Mall… 9 lei pachetul.”  Cat am stat noi pe acolo, politistii desi faceau controale sau simulau asa ceva, nu au reusit sa prinda nici un evazionist. Asa ca am pornit de la premisa ca persoanele care sunt acolo fac un comert cinsitit.

Am mers sa luam cateva pachete de tigari, pentru ca acolo le gasim ceva mai ieftin decat in magazin. Ce ne interesa pe noi ajungea la 6,5 lei pe pachet – “Kiss mov”. Prima persoana la care ajungem este o femeie la vreo 30 de ani. Cerem 4 pachete de tigari Kiss. Ne-o taie rapid: “Nu vand decat la cartus si pachetul costa 7,5 lei.” Incercam sa negociem cu ea, dar nu avem nici o sansa sa scoatem pachetele mai ieftin. Dupa ce am intrebat-o de ce le da asa scump, ne-a spus mai soptit ca a trebuit sa bage ceva in buzunar si la “gabori”. Renuntam vazand ca nu avem nici o sansa sa cumparam cu discount si trecem la urmatorul comerciant.

Fara frica de politie

Sprijinit de o baraca, nu pierde din ochi politistii care se plimba printre oamenii care isi fac piata. Imbracat intr-o geaca maro, un pic cam umflata pentru fizicul lui, ne ghiceste intentiile si intreaba ce fumam. “Kiss”, raspundem. “N-am.”, spune el. “Mariane, ai ba Kiss mov?”, striga apoi la un “tovaras”. Raspunsul este acelasi, nu. Revine la noi: “Am Pall Mall.” si scoate din geaca umflata cateva pachete. Dupa mai multe persoane si tot la fel de multe refuzuri, ne dam batuti dar nu inainte de a mai incerca inca o data norocul la o negociere cu femeia care vindea la cartus. De data aceasta, trimitem o fata, poate vom avea ceva mai mult succes. De peste strada stam atenti si la politie si la colega noastra. Nu trec nici 3 minute si aceasta se intoarce la noi razand. Ei i se ceruse 8 lei pe pachet, dar textul ramasese acelasi.

Sursa: Renne
Sursa foto: Nomad4ever

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.