Pretuiesti mai mult timpul daca te gandesti la el

Scris de

Un nou studiu arata ca oamenii care se gandesc mai mult la timp au tendinta de a sta mai mult cu cei dragi, pe cand cei care se gandesc mai mult la bani, nu fac decat sa munceasca.

Pentru a afla cum banii sau timpul ii afecteaza pe oameni, Cassie Mogilner de la Universitatea din Pennsylvania, a facut un experiment.

Voluntarii erau pusi sa aranjeze propozitii care contineau cuvinte precum “ceas” si “zi”, iar un alt grup, propozitii formate din cuvinte precum “bunastare” si “bani”. Ulterior, tuturor participantilor li s-a cerut sa-si planifice urmatoarele 24 de ore. Cei care au fost pusi sa se concentreze in prima parte a experimentului asupra timpului, au planuit sa-si petreaca timpul socializand. Iar cei care s-au concentrat asupra banilor, au planuit sa munceasca.

Dar Mogilner a vrut sa testeze efectul si in viata reala, prin observarea oamenilor. Astfel ca, echipa ei a abordat oamanii intr-o cafenea sau in campus si le-a cerut sa participe la un chestionar. Propozitiile din chestionar contineau cuvinte care ii faceau pe participanti sa se concentreze asupra banilor sau asupra timpului. Apoi ei erau observati in cafenea, daca socializau sau daca munceau. La iesirea din cafenea, ei luau parte la un al doilea chestionar despre cat de fericiti se simteau.

Rezultatul era acelasi: cei care s-au gandit mai mult la timp, socializau mai mult si erau mai fericiti, iar cei care s-au concentrat asupra banilor, si-au petrecut timpul citind pentru o sarcina impusa si erau mai putin fericiti.

Desi banii ii fac pe oameni sa lucreze mai mult, nu-i fac neaparat si fericiti. Petrecand timpul cu cei dragi sau concentrandu-se asupra timpului, oamenii ar fi mult mai motivati sa-si dezvolte conexiunile sociale.

„Oamenii se concentreaza mai mult asupra banilor si asupra celui mai bun mod de a-i cheltui sau de a-i economisi si asupra relatiei dintre bani si fericire. De cele mai multe ori, ignoram cea mai importanta resursa, si anume, timpul”, a precizat Mogilner.

Ea nu sugereaza ca oamenii sa inceteze sa mai munceasca ci ca trebuie sa li se reaminteasca sa-si faca timp pentru prieteni si familie.

Sursa: Science daily
Sursa foto: 2.bp.blogspot.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.