Romania, cea mai “sigura” tara de pe glob

Scris de

In Romania se moare in spitale de zor. In ceea ce priveste justitia, daca n-ai pile poti sari pe geam, pentru ca dreptate nu ti se va face oricum. Pe strazi poti fi macelarit de un bezmetic chiar pe trecerea de pietoni, vinovatul fiind tot tu pentru ca ai iesit din casa. Exemplele cu siguranta pe care ti-o serveste societatea romaneasca ar putea continua poate la infinit, dar eu ma opresc aici. Ma opresc, pentru a spune doar cateva cuvinte despre siguranta financiara a tarii in care traim.

Pentru a descrie acest fenomen exista doar un singur cuvant, beton! Avem la centuri de siguranta cum nu are nimeni, dar se pare ca ele tot nu ne ajung. Statul roman te iubeste si te vrea intr-o fortareta. Centurile de siguranta cumparate pana acum au fost probabil cele mai scumpe din lume, peste 20 de miliarde de euro. Ce nu face insa un stat responsabil pentru cetatenii lui adorati? Ca sa fii mai in siguranta decat oricine, guvernul si presedintia mai vor sa cumpere, pe banii vostri desigur, inca o centura. Aceasta din urma va fi pusa probabil sub pomul de iarna si va costa 13 miliarde de euro. Centuri peste centuri, dar ce s-a intamplat oare cu celelalte, cumparate de acelasi guvern?

Sa se fi rupt dupa cateva luni, precum se rupe asfaltul pus direct pe pamant in Romania? Daca ele au avut o calitate asa de proasta, de ce au costat oare asa de mult? Raspunsul la intrebare va trebui sa fie unul care constata ca centurile au avut cea mai buna calitate dintre toate produsele care s-au importat vreodata in Romania. Ca o consecinta, tu guvernant sau clientela politica a trebuit sa te infrupti din ele. De ce ai fura pana la urma ciurucuri chinezesti, atunci cand poti fura calitate, platita ca de obicei de popor? Zis si facut! Centurile vechi au disparut, in timp ce noi mai aveam nevoie de ele ca de oxigen. Noroc cu FMI care mai pare sa aiba cateva de vanzare.

Fara sa am dovezi concrete si pornind doar la starea de fapte, cred ca nu gresesc cand afirm ca Romania pare a fi singura tara din UE unde si imprumuturile se fura. Ce sa se si faca de fapt, intr-o tara unde furtul a devenit sport national, mai ales dupa lovitura de stat? Multi dintre noi isi chiar dezmiarda copilasii cu “hotule”, acestia din urma trebuind sa presteze ceva atunci cand vor creste mari. Asta ca sa nu-si faca parintii de rusine. Romania pare asadar si in momentul de fata un sac fara fund. Majoritatea populatiei fura ce poate si de unde poate, cei mai multi furand totusi doar faramiturile care mai raman de la cei mari si tari. Cand tot iei dintr-o oala si nu pui nimic inapoi, va trebui sa vina o zi in care va trebui sa mananci oala. Sa nu fii mirat deloc si sa nici nu te vaicaresti, in cazul in care iti vei rupe toti dintii.

Furtul sau aruncarea unui imprumut in buzunarul unor maidanezi nu vine chiar fara repercusiuni. La un moment dat, foarte probabil in curand, cred eu, ai putea ajunge in situatia in care nimeni nu va mai vrea sa-ti dea un ban. In cazul in care vei mai gasi totusi vreun smecher cu un leut de imprumutat, dobanda va include mai mult ca sigur pana si chiloteii pe care-i ai pe tine. Eu cred de aceea ca “cea mai “sigura” tara de pe glob, Romania, isi mana carul cu boi tocmai in directia amintita. Pe partea dreapta a acestui drum exista un indicator scris cu litere mari si rosii. Sarmanul bou din jug va putea citi pe el cuvantul FALIMENT. Indicatorul pe care scrie stat social, democratic si de drept, este atintit desigur spre o cu totul alta directie, spre o localitate numita Revolutia.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.