Sa intelegem depresia

Scris de

Este normal sa ne simtim prost uneori, dar daca aceasta stare continua zi dupa zi ar fi cazul sa tragem un semnal de alarma, deoarece am putea avea depresie.

Depresia majora reprezinta acel episod in care ne simtim singuri si tristi timp de mai multe saptamani, fapt ce ne afecteaza activitatea zilnica.

Primul semnal al depresiei este lipsa interesului pentru lucrurile pe care odata le faceam din placere. Apoi pot aparea sentimente de vinovatie, lipsa de speranta si chiar ganduri cu privire la moarte.

Principalele probleme care pot avea legatura cu depresia sunt:

  • oboseala si lipsa energiei
  • insomnia, trezirea foarte de dimineata
  • somnul excesiv
  • dureri persistente de cap sau de stomac care nu dispar cu tratament
  • schimbarile de apetit

Fara un tratament corespunzator, depresia poate afecta viata, cariera si relatiile cu cei din jur. Oricine poate suferi de aceasta boala psihica, dar in principal sunt afectati cei care au avut astfel de cazuri in familie, iar femeile sunt de doua ori mai predispuse depresiei decat barbatii.

Insa nu va speriati! Cercetatorii americani au descoperit un leac care ne scapa imediat de tristete: o baie calda. Intr-un studiu efectuat pe 51 de persoane care se simteau triste din diverse motive, s-a descoperit ca dupa o baie calduta melancolia dispare.

Autor: Larisa Alexuta

Sursa: Web MD
Sursa foto: Web MD

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.