Scaunul de relaxare, ieri si azi

Scris de

Potentialul industrial al productiei de mobilier a fost recunoscut inca din prima jumatate a secolului al-XIX-lea, o data cu Revolutia Industriala, gratie tamplarului Michael Thonet, care s-a straduit sa eficientizeze procesele de productie si care, in 1856, a reusit sa deschida prima fabrica de mobilier. Lemnul a inceput sa ia noi forme, iar mai tarziu metalul a fost introdus in productia de mobilier, datorita rezistentei lui.

De atunci si pana azi, designul si stilurile impuse de oamenii vremii au evoluat, dar raman inca surse de inspiratie pentru producatorii de azi. Designerii si specialistii in productie ai magazinului de mobila Mobshop si www.scaune-online.ro pastreaza si azi din inovatiile secolelor trecute si fac o scurta radiografie a scaunelor de relaxare, de ieri si de azi:

 • the rocking sofa

  The Rocking Sofa

   The Rocking Sofa – la sfarsitul secolului al-XIX-lea scaunul cu spatar reglabil era deja cunoscut, dar Thonet a imbinat aceasta facilitate cu eleganta designului si un suport pentru picioare mai inaltat, care sa se muleze perfect pe corpul uman. Constructia din lemn curbat, elegant, transmite senzatia de plutire, facand din aceasta o piesa remarcabila de mobilier, oferind si posibilitatea de balansare in timpul sederii.

Productia acestui scaun a inceput in 1883, ceea ce indica faptul ca precursorii nostri se implicau activ in inovarea domeniului, de aceea ei reprezinta si azi un model pentru noi, realizarile acelor timpuri fiind si azi preluate de diferite companii de productie” a specificat Silviu Romaniuc, reprezentantul MobShop.

plywood

Plywood

 • Plywood Armchair – Gerald Summers a reusit sa reprezinte cel mai bine unitatea dintre
  materiale, productie si forma prin crearea, in 1933, a scaunului Plywood. In istoria designului industrial au existat intotdeauna incercari de a modela obiecte   dintr-o singura bucata, iar Summers a reusit sa realizeze o forma organica, confortabila, implicand materiale si forta de munca reduse.
 • Inspirat dintr-un scaun brevetat in Anglia, in 1877, scaunul produs de grupul Austral in 1938 a avut un succes rasunator, mai ales ca versiunile anterioare au avut proprietari celebri, precum Thomas Edison sau Theodore Roosevelt. Desi pare o improvizatie abstracta, acest scaun pliant a fost foarte popular in interioarele anilor 1950.
 • Lockheed Lounge

  Lockheed Lounge

  Lockheed Lounge – incepand cu 1980 multi producatori pun foarte mare accest pe design si lifestyle. Unul din designerii apreciati ai anilor 1980 este Mark Newson, un australian care a transpus cu succes formele fluide, ce amintesc de stilul „aerodinamic” al anilor 1930. Lockheed Lounge este fabricat din fibra de sticla, avand picioarele din cauciuc, un principiu stilistic intalnit la multe dintre piesele create de el, dand impresia unui fuselaj de avion. In 2009, Lockheed Lounge a fost vandut la licitatie pentru 1.1 milioane de dolari, scaunul devenind celebru dupa ce Madonna a stat intinsa pe el in videoclipul piesei Rain.

„In cadrul magazinelor Mobshop si www.scaune-online.ro propunem scaune inspirate de designul secolelor trecute, forme recunoscute la nivel international si materiale inovatoare. De exemplu, scaunul de relaxare Rel 221 pastreaza din forma designului scaunului Lounge Chair and Ottoman produs in 1956 de Herman Miller Furniture, dupa schitele lui Charles si Ray Eames.” a continuat reprezentantul Mobshop.ro.

Eames

Eames

Rel221

Rel221

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.