Surpriza: livrarile de smartphone-uri Blackberry au crescut cu 15%

Scris de

BlackBerry Z3BlackBerry a livrat 1,5 milioane de smartphone-uri in cel de-al doilea trimestru, in crestere cu 15% de la nivelul de 1,3 milioane din primele trei luni, un reviriment care se datoreaza implementarii planului de redresare impune de directorul general John Chen.

Pe de alta parte, vanzarile de telefoane corespune unei cote de piata de doar 0,5% pe piata mondiala. De altfel, BlackBerry a pierdut batalia si cu Microsoft, Windows Phone fiind acum a treia platforma ca popularitate, chiar daca departe de Android de la Google si iOS de la Apple.

Din noiembrie 2013, de cand Chen a venit la conducerea companiei canadiene, BlackBerry a mutat concentrarea de la vanzarea de smartphone-uri catre furnizarea de servicii si software care companii si institutii guvernamentale.
Recent, compania a anuntat ca va prelua compania germana Secusmart, care securizeaza smartphone-urile oficialilor germani, inclusiv cancelarul Angela Merkel, astfel incat sa nu mai poata fi interceptate. Anterior, Merkel a fost interceptata de catre NSA.

Cu toate acestea, John Chen a incercat sa-si pastreze utilizatorii fideli (Crackberry  n.r.), prin repunerea in vanzare a modelului BlackBerry Bold si a lansarii modelului Z3 pe piata din Indonezia, in luna mai.

Lupta schiopilor: BlackBerry vs Nokia

Nivelul livrarilor de smartphone-uri din trimestrul al doilea a ramas, insa, cu mult sub cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fiind de 78%.
De asemenea, BlackBerry nu a reusit sa castige cota de piata din incepand din al treilea trimestru din 2009.
Iar un avans al vanzarilro nu a mai fost vazut din cel de-al doilea trimestru din 2013, cand a lansat sistemul de operare BlackBerry OS 10.

Pentru a contrabalansa situatia, BlackBerry are in plan sa lanseze noi modele de smartphone-uri, printre care Passport si Classic.
Spre comparatie, producatorul chinez Xiaomi a ajuns pe pozitia a cincea la nivel mondial si cel mai popular brand din China.

In decembrie 2013 compania a semnat o intelegere pe cinci ani cu Foxconn din Taiwan pentru externalizarea productiei de smartphone-uri. Foxconn produce si iPhone pentru Apple.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: thefusejoplin.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.