HP isi revine surprinzator, datorita vanzarilor de calculatoare

Scris de

hp-envy-ultrabookHewlett-Packard (HP) a raportat pentru prima oara in ultimii trei ani cresterea veniturilor, dupa ce vanzarile de calculatoare au urcat cu 12% in ultimul trimestru, un rezultat surprinzator avand in vedere erodarea popularitatii PC-urilor in fata tabletelor si smartphone-urilor.

Gigantul a raportat venituri de 27,6 miliarde de dolari, in crestere cu 1,3% fata de acelasi interval de anul trecut, intrucat celelalte divizii ale HP nu au performat la fel de bine.

Profitul operational s-a ridicat la 1,7 miliarde de dolari, in crestere cu 3%. Excluzand o serie de costuri de restructurare in valoare de 650 de milioane de dolari, HP a scos un castig net de doar 985 de milioane de dolari, in scadere cu 29% de la cele 1,39 de miliarde de dolari din trimestrul aferent al anului trecut.

PC-ul traieste!

Venitul din vanzarile de calculatoare personale a urcat cu 12% in cel de-al treilea trimestru fiscal fata de anul trecut, ajungand la 8,65 de miliarde de dolari.
Vanzarile de desktopuri au inregistart un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18% in cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an in comparatie cu perioada similara din 2013.
Totusi, Meg Whitman, directorul general al conglomeratului IT, a aratat, ca vanzarile de calculatoare HP incetinesc in China si Rusia, state cu care SUA are relatii proaste.

Serverele vand bine, restul scartaie

Whitman a subliniat si cresterea cu 2% a veniturilor din divizia Enterprise, care se adreseaza companiilor si furnizeaza servere, solutii de stocare si de retelistica. Veniturile acesteia au ajuns acum la 6,89 miliarde dolari. Divizia de servicii a inregistrat un declin al vanzarilor de 6,4%, pana la 5,59 miliarde de dolari. Unitatea care produce imprimente a fost si ea pe rosu, cu un minus de 3,8%, pana la 5,59 miliarde de dolari.

Din 2011, de cand a preluat conducerea HP, Whitman a demarat un masiv plan de restructurare. Gigantul a fost prins pe picior gresit de ascensiunea tabletelor si smartphone-urilor si a fost depasit de Apple si Samsung pe acest segment, in vreme ce Lenovo i-a furat coroana de cel mai mare producator de PC-uri din lume.

Dupa esecul inregistrat cu Palm si sistemul de operare webOS, HP a inceput recent sa lanseze tablete cu Android si Windows. Whitman a disponibilizat pana acum circa 50.000 de oameni in incercarea de a restructura compania.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: pcper.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.