Microsoft va instala browserul Opera pe seria Nokia Asha si pe terminalele simple

Scris de

Nokia-Asha-501Microsoft va instala browserul Opera pe gama de telefoane Asha si mobilele ieftine de la Nokia, ceea ce ar face ca browserul Opera Mini sa ajunga pe alte 100 de milioane de telefoane anual.

Practic, Opera va prelua dezvoltarea de browsere de la Microsoft iar afacerea va fi profitabila pentru compania norvegiana din prima zi. Opera Mini este celebru pentru faptul ca poate compresa datele cu pana la 90% astfel incat sa genereze economii pentru posesorii de telefoane care il folosesc. Aceasta este o caracteristica apreciata in statele aflate in curs de dezvoltare, unde internetul mobil este scump. Or, fix in aceste state Microsoft vinde cele mai multe terminale Nokia si modele din gama Asha.

Opera a anuntat ca va incuraja utilizatorii existenti sa treaca de la browserul Xpress la propriul sau program. Opera Mini are deja 250 de milioane de clienti.

Afacerea vine dupa ce Microsoft a preluat divizia de telefonie de la Nokia intr-o tranzactie de 7,5 miliarde de dolari. De atunci Microsoft a anuntat concedieri-record la aceasta divizie si va inchide productia de smartphone-uri cu Android. Intelegerea nu include smartphone-urile Nokia Lumia, care folosesc sistemul de operare Windows Phone, unde Microsoft foloseste versiunea mobila a Internet Explorer.

Opera si-a modificat previziunile financiare pe intregul an, anuntand acum o estimare de profit operational intre 117 si 124 de milioane de dolari, de la ghidarea anterioara de 110-120 de milioane. De asemenea, veniturile sunt prognozate sa creasca, de la previziunea anterioara de 435-460 milioane de dolari pe un an la 480-500 de milioane.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.geniustechs.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.