Microsoft da afara 18.000 de angajati si opreste productia de telefoane Android

Scris de

microsoftMicrosoft va desfiinta pana la 18.000 de locuri de munca, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activitatilor, cea mai mare parte dintre cei vizati fiind personal preluat de la Nokia, respectiv 12.500 de oameni.

Programul de concedieri vizeaza circa 14% din personalul Microsoft, iar cea mai mare parte vor fi anuntati in urmatoarele sase luni. Microsoft estimeaza costurile restructurarii fortei de munca la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Satya Nadella, noul director general al Microsoft, se indeparteaza de ideea de trecere la „dispozitive si servicii“, asa cum voia Steve Ballmer – fostul director general – concentrandu-se mai mult pe cloud computing si zona mobila.

Microsoft a preluat divizia de telefoane de la Nokia, ceea ce a adaugat 30.000 de oameni pe statele sale de plata.
Pe langa concedieri, gigantul din Redmend a mai anuntat ca o parte din produsele Nokia X vor fi trecute ca dispozitive Lumia, ceea ce inseamna, efectiv, moartea seriei de telefoane Android. Lucru asteptat, de altfel, avand in vedere ca Microsoft produce sistemul de operare Windows Phone si acum doreste si unificarea aplicatiilor de pe toate platformele sale.

Compania a operat o singura data un program semnificativ de restructurare a personalului, implicand 5.800 de locuri de munca in 2009, circa 5% din totalul angajatilor.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.creativedigitalgroup.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Microsoft a anuntat recent o runda masiva de concedieri care totalizeaza 18.000 de salariati, din care 12.500 vor proveni de la Nokia. […]

  2. […] de telefonie de la Nokia intr-o tranzactie de 7,5 miliarde de dolari. De atunci Microsoft a anuntat concedieri-record la aceasta divizie si va inchide productia de smartphone-uri cu Android. Intelegerea nu include smartphone-urile Nokia Lumia, care folosesc sistemul de operare Windows […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.