Google a facut un profit de 3,42 de miliarde de dolari

Scris de

GoogleGigantul online Google, posesorul celui mai popular motor de cautare din lume, a raportat un profit net de 3,42 de miliarde de dolari pe cel de-al doilea trimestru, in vreme ce veniturile au crescut cu 22%, pana la 15,96 de miliarde.

Excluzand o serie de costuri privind rasplatirea angajatilor cu actiuni proprii, castigul total ar fi fost de 4,18 miliarde de dolari. Pe de alta parte, rezultatele sunt sub asteptarile Wall Street, desi cresterea veniturilor a fost impresionanta.

La fel, costul platit de companiile de publicitate pe fiecare clic generat de Google a scazut cu 6%, dar numarul lor a urcat cu 25%. Acum, insa, Google a inceput sa sparga rezultatele, facand diferentieri intre propriile site-uri, precum YouTube, si cele ale partenerilor care lucreaza prin retelele AdSense si AdMob. Iar aici se observa ca pe propriile site-uri declinul a fost de 7 procente, dar in retelele partenere a fost aproape dublu, de 13%.

De vina sunt reclamele pe mobile, care au fost mai multe, dar care sunt platite mai putin.

Cheltuielile de capital ale Google au ajuns acum la 2,65 de miliarde de dolari, fata de cele 2,35 de miliarde din primul trimestru sau cei 1,6 miliarde de dolari din cel de-al doilea trimestru al anului trecut.
Patrick Pichette, directorul financiar al Google, a spus ca aceste cheltuieli suplimentare vin ca urmare a constructiei de centre de date si a achizitiilor imobiliare, iar investitorii „ar trebui sa vada acest lucru drept un semnal pozitiv“ despre afacerile derulate de Google.

Masina inteligenta

Google l-a numit in data de 9 iulie pe Alan Mullaly, fost director general al Ford, in consiliul sau de administratie, dobandind astfel experienaa unuia dintre cei mai respectati profesionisti din industria auto in proiectul companiei de a dezvolta o masina autonoma.

Google anunta la 27 mai ca intentioneaza sa produca cel putin 100 de maşini autonome pentru teste. Acestea au doua locuri, vor avea o viteza maxima de 40 de kilometri pe oră si nu au volan, frane sau pedala de acceleratie. Pana in prezent, Google folosea masinilor hibride de la Toyota.

Sursa: GigaOM
Sursa foto: allphotoz.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.