In pat cu dusmanul: Apple se aliaza cu IBM

Scris de

steve jobs ibmApple si IBM au facut un anunt-soc: cei doi giganti se vor alia pentru promovarea produselor iOS in mediul corporatist, urmand ca IBM sa porteze programele si serviciile sale destinate companiilor pe aceasta platforma.

Pe romaneste, datorita intelegerii Apple va beneficia de vanzari mai mari de iPhone si iPad catre clientii IBM, in timp ce „Big Blue“ va face tranzitia la era mobila, adaptandu-si produsele la cele mai populare dispozitive actuale si va beneficia de vanzari suplimentare de software si servicii. De asmemenea, Apple va oferi serviciul AppleCare clientilor, respectiv o garantie extinsa.

Situatia este paradoxala, deoarece IBM a fost inamicul traditional al Apple in anii ’80, fiind chiar mentionata in celebrul discurs al lui Steve Jobs de la lansarea Macintosh, folosind tema din “1984”, de George Orwell.

Ulterior, insa, platforma IBM PC a ajuns sa domine segmentul calculatoarelor personale, ceea ce a dus Apple aproape de faliment in 1997. Insa Steve Jobs a revigorat compania si a adus pe piata playerul muzical iPod. Soarta nu a fost blanda nici cu IBM, care a fost fortat de competitia puternica cu Dell, Hewlett-Packard si producatorii asiatici sa isi vanda divizia de calculatoare catre chinezii de la Lenovo.

Acum IBM furnizeaza in special software si servicii catre corporatii, dar produce si servere cu procesoarele proprii Power. Big Blue tocmai ce a deschis arhitectura Power.

Cei doi giganti nu au acum segmente pe care se concureaza, produsele lor fiind complementare.

Cine pierde: Microsoft, BlackBerry, Samsung, Google

Intelegerea dintre cele doua afecteaza puternic atat Microsoft – caci miscarea va accelera trecerea mediului de afaceri de la Windows la iPad, dar si BlackBerry – ale carei telefoane inca mai sunt folosite in companii, dar si Google si Samsung. Coreenii tot incearca sa isi pozitioneze o parte din produsele sale Android drept potrivite si sigure pentru mediul de afaceri. Sistemul de operare Android este produs de catre Google.

Sursa: Extreme Tech
Sursa foto: OS X Daily

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.