Dupa Windows 8, si iPhone este decretat problema de securitate in China

Scris de

iphone 5s ios 7Functia de localizare cu care este prevazut iPhone prezinta riscuri de securitate, potrivit CCTV, televiziunea de stat din China. Apple respinge acuzatia, dand asigurari ca aceasta functie nu poate fi folosita pentru identificarea activitatilor utilizatorilor.

Functia respectiva se afla pe sistemul de operare iOS 7 si poate colecta date care ar putea avea ca rezultat scurgerea de informatii de stat, potrivit postului public de televiziune care l-a citat pe Ma Ding, seful institutului pentru securitate online de la Universitatea de Securitate Publica din China.

Apple a contracarat spunand ca „nu a lucrat niciodata cu vreo agentie guvernamentala de spionaj, din nicio tara, pentru a crea vreo usa din spate la produsele sau serviciile companiei“.

Apple, Microsoft, Google si Facebook se afla printre companiile americane criticate de presa de stat din China, pe fondul escaladarii acuzatiilor legate de spionaj cibernetic si hacking.
Tensiunile au aparut in urma punerii sub acuzare a cinci ofiteri de armata chinezi, pentru ca ar fi patruns in sistemele IT ale unor companii americane, precum si a dezvaluirilor facute anul trecut de catre Edward Snowden.

Evitarea Windows 8 si a serverelor IBM

Luna trecuta, un comentariu de pe un microblog al publicatiei People’s Daily afirma ca Apple, Microsoft, Google si Facebook au colaborat la un program american secret de monitorizare a Chinei.
Anterior, autoritatile chineze au sfatuit agentiile guvernamentale sa nu cumpere computere cu sistemul Windows 8, din cauza posibilelor riscuri legate de securitatea informatiilor.

Concomitent, autoritatile chineze preseaza bancile sa renunte la mainframe-urile IBM. De asemenea si Cisco, cea mai mare companie de retelistica lume are probleme cu vanzarile din China, din cauza scandalului de spionaj masiv realizat de NSA.

Informatiile referitoare la iPhone au venit dupa ce autoritatile centrale chineze au cerut unor trei operatori de telefonie mobila de stat sa reduca cheltuielile de marketing, intrucat cheltuiesc prea mult pentru subventionarea si promovare a unor aparate de tipul telefoanelor Apple, au declarat surse apropiate situatiei.

Reducerea subventiilor ar face mai costisitoare produse precum iPhone sau Galaxy S5 al Samsung, favorizand producatorii autohtoni de telefoane mai ieftine, ca Xiaomi, Lenovo, Oppo, One Plus si Coolpad Group.

Sursa: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Ulterior, acuzati antitrust au fost lansate si impotriva Microsoft. In fine, si iPhone, realizat de catre Apple, a fost decretat recent problema de securitate in China. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.