Achizitia Nokia deja afecteaza profitul Microsoft

Scris de

Nokia Lumia 720Microsoft a anuntat realizarea unui profit net de 4,61 de miliarde de dolari pe ultimele trei luni, in scadere cu 7,1% din cauza pierderilor cauzate de divizia de telefoane, preluata recent de la Nokia.

Gigantul a inregistrat o crestere a veniturilor de 17%, pana la 23,38 miliarde de dolari, din care aproape 2 miliarde de dolari a fost contributia Nokia. Divizia de telefonie a inregistrat, insa, pierderi operationale de 692 de milioane de dolari, aproape o treime din veniturile generate.

Microsoft a preluat productia de smartphone-uri si servicii aditionale de la grupul finlandez pentru 7,2 miliarde de dolari, scopul fiind concurarea cu succes a Apple si Samsung. Rezultatele, insa, se lasa asteptate: in cele noua saptamani de cand divizia in cauza se afla sub umbrela Microsoft gigantul a vandut doar 5,8 milioane de smartphone-uri Lumia, fata de 35,2 milioane de iPhone-uri vandute de catre Apple in trimestrul respectiv.

Microsoft a anuntat recent o runda masiva de concedieri care totalizeaza 18.000 de salariati, din care 12.500 vor proveni de la Nokia.

Directorul general Satya Nadella a promis actionarilor ca divizia Nokia va deveni profitabila in 2016, an care a fost dat si pentru intrarea pe plus a motorului de cautare Bing. In schimb, vanzarea de produse de cloud computing capata aripi, acestea dublandu-si vanzarile, pana la 4,4 miliarde de dolari, in special datorita versiunilor web pentru suita Office si pentru Azure.

Nadella a ami anuntat ca va fuziona toate sistemele de operare Windows intr-o singura versiune, de la trei cate se afla acum. Colosul software produce acum Windows 8 pentru calculatoare si tablete cu procesoare Intel, Windows RT – pentru tablete si mini-laptopuri bazate pe cipuri ARM si Windows Phone 8 pentru smartphone-uri.

O strategie identica a fost urmata de Google in urma cu cativa ani, cand a unificat sistemul de operare Android pentru telefoane cu versiunea pentru tablete.

Recent, Microsoft a anuntat intentia de a unifica si aplicatiile de pe platformele sale.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.jeromeancheta.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.