Google si Samsung sunt din nou „la cutite“, acum din cauza ceasurilor inteligente

Scris de

Samsung-Galaxy-Gear-2Nici n-au ingropat bine „securea razboiului“ ca gigantii Google si Samsung au ajuns din nou la cutite, iar de data aceasta motivul il constituie ceasurile inteligente.

Daca data trecuta principalul conflict intre cele doua concerne din lumea tehnologiei a fost duplicarea serviciilor si aplicatiilor Android de catre Samsung in aplicatii proprii si personalizarea intensiva, de data aceasta problema o constituie faptul Samsung insista in folosirea excesiva a Tizen in ceasurile sale inteligente si marginalizarea Android Wear.

Directorul executiv Larry Page nu este multumit doar cu adaugarea LG pe lista companiilor care vor produce astfel de dispozitive, si nu-i convine faptul ca Samsung foloseste tot mai mult Tizen. Potrivit The Information, Page s-a intalnit recent cu vicepresedintele Jay Y. Lee de la Samsung, moment in care seful Google i-a spus nemultumirea sa ca sud-coreenii investesc mai mult in dispozitive portabile Tizen, precum Gear 2 si Gear Fit, decat in Android Wear.

Anterior, Samsung a anuntat ca Tizen va juca un rol important in viitorul companiei, dar nu a reusit sa produca un smartphone pe aceasta platforma din cauza problemelor tehnice, intarziind mult lansarea produsului.

Ceasul Samsung Gear Live este practic un Gear 2 cu Android, iar coreenii nu s-au obosit sa creeze un nou produs.

Cu noul Android Wear producatorii de electronice nu vor mai putea schimba designul sistemului de operare, cum este cazul smartphone-urilor si tabletelor. Pe de alta parte, Google nu este stapana pe banii Samsung, asa ca nu poate dicta nimanui ce sa faca.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.