Site-ul BBC a fost deblocat in China

Scris de

Site-ul BBC este accesibil din nou in China dupa ce a fost blocat pentru mai multe zile, impreuna cu alte site-uri care furnizeaza stiri internationale.

Blocarea site-ului a coincis cu ceremonia de premiere din acest an a castigatorul Premiului Nobel pentru Pace, dizidentului chinez Liu Xiaobo.

Guvernul Chinei blocheaza in mod regulat site-uri si astfel, cenzorii de internet cauta rezultate in interiorul tarii.

Oficialii au refuzat sa comenteze pe baza blocajului initial. Cu toate acestea, nu au recunoscut ca ei se fac vinovati de aceasta miscare. Dar nu mai este de mult un secret pentru nimeni faptul ca statul chinez opereaza ceea ce a fost supranumit ”Marele Firewall” (”Great Firewall”), adica o serie de initiative care au drept scop filtrarea continutului de pe internet.

Unele website-uri internationale, precum cel administrat de Human Rights Watch, sunt permanent inaccesibile in China. Altele, cum este cazul BBC sunt blocate ocazional, de cele mai multe ori atunci cand exista un eveniment major de stiri cu privire la China.

In acest ultim incident, site-ul in limba engleza al BBC a fost indisponibil cu o zi inainte de ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace de saptamana trecuta. Canalul BBC World News a fost, de asemenea, perturbat.

Oficialii chinezi au reactionat cu furie cand au fost anuntati ca disidentul Liu Xiaobo, care ispaseste in prezent o pedeapsa cu inchisoarea de 11 ani pentru incitare la subversiune, a castigat Premiul Nobel pentru Pace.

Astfel, se pare ca statul chinez a facut tot posibilul pentru a opri stirile nefiltrate sa ajung la populatie.

Sursa: BBC
Sursa foto: Arab european league

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.